Menu
EUR

Badtextiel van hotelkwaliteit

Neweco® walk- badstof badtextiel, gemaakt van hoogwaardig ringgaren uit 100% zuiver gekamd biologisch katoen. Alle handdoeken uit onze badtextiel collectie zijn geproduceerd volgens de hoogst haalbare normen zoals die worden gesteld door hotels, wellness, en de zorgsector. Door de hoogwaardige afwerking waaronder stevige lussen en dubbel gestikte zoomranden gaan deze handdoeken gemiddeld 30% langer mee en dragen ook zo nog eens bij aan een beter milieu. De Neweco comfort badtextiel collectie van biologisch geteeld katoen is verkrijgbaar in 12 kleuren en een witte 500 grams hotel handdoeken professional lijn tegen groothandelsprijzen, deze witte hotel handdoeken zijn neutraal gebleekt zonder optische witmakers en machinaal wasbaar tot 95°Celsius.

Neweco® hotelkwaliteit handdoeken zijn gemaakt van biologisch geteeld katoen en door onze vaste gecertificeerde producent geproduceerd volgens de normen van: Oeko-tex standard 100, ISO 9001.Zo zijn we er zeker van dat tijdens de katoenteelt geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen, genetisch gemodificeerde organismen of kunstmest is gebruikt. Ondanks dat telen van biologisch katoen aanzienlijk duurder is, zijn wij van mening dat de eindgebruiker niet mag opdraaien voor hogere grondstofprijzen. De lagere marge nemen wij dan ook graag voor lief en eigen rekening zodat onze hotelkwaliteit handdoeken collectie van biologisch katoen voor iedereen toegankelijk is. Organic badtextiel van hotelkwaliteit, wie wil dat nu niet?

Badtextiel van hoge kwaliteit voor hotels

Onze tijdloze collectie helderwit badtextiel voor hotels is bovendien op natuurlijke wijze gebleekt en uitgevoerd in 500 grams walk- badstof dat is gemaakt van hoogwaardig ringaren gesponnen uit 100% gekamd biologisch katoen, hiermee hebben deze hotel handdoeken een zeer goed absorptievermogen, zijn vormvast en blijven lang mooi. Ondanks dat wij hebben gekozen om uitsluitend topkwaliteit materialen te verwerken kunnen wij onze hotel badtextiel collectie aanbieden met de voordeligste prijzen van de Benelux.

Handdoeken voor sauna, wellness en strand

Ook grote sauna handdoeken en strandlakens ontbreken niet in onze 500 grams badtextielcollectie, met keuze uit 12 modieuze kleuren kom je altijd goed voor de dag tijdens een heerlijk strand of sauna dagje. Bovendien zijn ze uitgevoerd in royaal formaat van 80 bij 200 en 100 bij 200 centimeter, hiermee zijn ze voor iedereen groot genoeg en handig voor op het strand.

500 grams walk- badstof badtextiel in 12 moderne kleuren

Welke kleur handdoeken je ook kiest, ze zijn allen uitgevoerd in volumineuze walk- badstof, kleurvast reactief geverfd, en voorzien van een professionele object afwerking met dubbel gestikte zoomranden. Hiermee is ook ons gekleurd badtextiel; vormvast en lang mooi en absorbeert bovendien geweldig. Verkrijgbaar in 12 kleuren (12 gekleurd en een helder witte hotel handdoeken lijn) als handdoeken van 50x100, douchelakens van 70x140 en gastendoekjes van 40x50 cm.

Maak je badtextiel compleet met washandjes

Onze luxe washandjes zijn ruim bemeten met een formaat van 17 bij 24 centimeter waardoor je hand er prima past, de walk-badstof zorgt voor een rijke schuimproductie en voelt heerlijk zacht aan op de huid. Topkwaliteit washandjes voor een zacht prijsje!

Hoe verzorg ik het beste mijn hotelkwaliteit handdoeken

Neem de wasvoorschriften goed door, zodat de kwaliteit van de handdoeken optimaal behouden blijft en je er lang plezier aan kan beleven.

Gelieve de handdoeken machinaal wassen op 60°Celsius voor eerste gebruik!

Handleiding voor juist wassen en drogen
Altijd je handdoeken wassen en drogen volgens de symbolen zoals aangegeven op de waslabel. Gebruik hierbij waspoeder met optische witmaker (echter zonder wasverzachter en bleekmiddelen) voor witte handdoeken na het wassen stralend wit zijn. Gebruik voor gekleurede handdoeken een wasmiddel zonder optische witmaker, wasverzachter en bleekmiddelen. Doseer waspoeder/middel zoals de wasmiddelenfabrikant aangeeft op het etiket.

Gebruik geen wasverzachter – zodat de handdoeken goed blijven absorberen
Wasverzachter legt als het ware een dunne film over het weefsel met nadelige gevolgen voor het absorptievermogen van katoen, bovendien werkt wasverzachter pluisvorming in de hand.

De wastrommel ten minste voor de helft vullen en het wasmiddel zorgvuldig doseren
Bij een te kleine hoeveelheid blijven de handdoeken zich continu langs de wastrommel schuren, bovendien heb je minder last van pluisvorming als de wasmachine minstens voor de helft gevuld is. Tevens is het belangrijk om het wasmiddel juist te doseren, te veel, maar ook te weinig wasmiddel verminderd de kwaliteit en verhard katoenen badstof.

Drogen van je hotel handdoeken doe je het best in de wasdroger
De wasdroger is de beste vriend van walk- badstof hotel handdoeken. Hij zorgt ervoor dat het katoen heerlijk zacht en volumineus aanvoelt en vermindert pluizen. Stel de droogtemperatuur echter niet te warm in, te heet gedroogde katoen kan hard worden en van vorm veranderen, ook drogen op natuurlijke of over (design)radiators maakt handdoeken hard.

Herken problemen en voorkom schade!

Losse pluisjes! Hoogpolige walk- badstof hotel handdoeken van katoen hebben een hoog absorptievermogen, in het begin kunnen ze echter wat losse pluisjes bevatten maar deze zullen bij een juist was en droogprocedé sterk verminderen en verdwijnen.

Krimp, heel normaal en een eigenschap van badstof producten
Een basiseigenschap van alle badstof producten gemaakt van katoen, is dat ze krimpen tijdens het wassen. Een kenmerk van onze hotel handdoeken is dat enkel hoogwaardige garens met een stabiele structuur worden verwerkt, hierdoor is een krimp van circa 7-10% van onze handdoeken behoorlijk laag te noemen.

Losse draadjes, eenvoudig afknippen
Badstof  is een poolweefsels, waar het tijdens de verschillende productie processen ertoe kan leiden dat hier en daar een (los)draadje uitsteekt. Ga hier niet aan trekken, dit gewoon zo kort mogelijk afknippen. Dit kan geen kwaad, de badstof lijdt daar niet onder omdat hiermee het grondweefsel niet beschadigd wordt. Ook als je per abuis ergens achter blijft haken en er een lusje loskomt, dit gewoon afknippen. Ga er nooit aan trekken om blijvende schade (halen) aan het grondweefsel te voorkomen.

Klittenbandsluitingen aan elkaar verbinden sluiten en ritssluitingen en haken vermijden,
Producten met klittenband sluitingen voor het wassen zorgvuldig aan elkaar verbinden zodat deze nauwkeurig op elkaar liggen, zodat de klittenband ook wel velcro genoemd, niet kan klitten aan de handdoeken. Textiel met haken of ritssluitingen nooit wassen in combinatie met badstof omdat dit tijdens het draaien van de wastrommel aanzienlijke en blijvende schade kan veroorzaken aan het weefsel.

Wastrommel goed leegmaken en de handdoeken met beleid behandelen,
Badstof handdoeken zijn nat kwetsbaar, aangezien de trekweerstand van badstof in natte toestand aanzienlijk minder is.

Chloorhoudende substanties vermijden en op kleurstoffen letten,
Chloor kan blijvende schade aan katoen veroorzaken en verkleuring tot gevolg hebben. Vooral tijdens wassen of in de zon werkt de verbinding tussen chloor en warmte bijzonder intensief waardoor het weefsel kan vergaan. Let daarom goed op de instructies van de fabrikant.

Verkleuring door felle zon en substanties

Dat dit badtextiel kleurvast geverfd is geeft geen garantie dat het bij gebruik in fel zonlicht niet kan verbleken. Een natuurlijk product zoals katoen heeft de eigenschap vocht te absorberen tot diep in de vezels, als vocht vermengd is met substanties zoals chloor of zout (denk aan zwembaden en jacuzzi's) kan verbleken/verkleuring optreden, zon/warmte werkt in dit proces als een versneller. Wij kunnen derhalve op producten uit onze collectie badtextiel van organisch katoen geen garantie geven tegen verkleuring door de zon, chloor, zout, zonnebrandproducten, make-up of welke chemie ook. Indien je badtextiel voor recreatie doeleinden, massage, beauty, wellness nodig hebt dat bestand is tegen felle zon of eerder genoemde substanties dan kunnen wij je ons microvezel badtextiel adviseren (al is het absorberend vermogen daarvan lager).

Wassen voor 1e gebruik
Badtextiel en zeker exemplaren die je outdoor als lighanddoek gebruikt zoals strandlakens, altijd voor eerste gebruik wassen zodat kleuren in het katoen fixeren.
Doe dit op de temperatuur zoals aangegeven op het waslabel met een klein beetje van het juiste wasmiddel en altijd zonder wasverzachter. Wel zo hygiënisch en tevens goed voor het verwijderen van eventuele productieresten. (* let wel, eenmaal gewassen of gebruikt badtextiel kan niet meer retour).

Hotelkwaliteit badtextiel van Neweco, eenmaal geprobeerd, voor altijd gewaardeerd.

Taal
Valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
(exclusief € 2,95 verzendkosten)
0
Vergelijk
Start vergelijking

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen!