Menu
EUR
Werkwijze microvezeldoekje

Werkwijze microvezeldoekje

Door: Neweco Reacties: 0

De juiste werkwijze van het microvezeldoekje

Als je microvezeldoekjes op de juiste wijze gebruikt heeft dat veel voordelen ten opzichte van schoonmaken met traditionele of geïmpregneerde wegwerp schoonmaakdoekjes. Alles is sneller, beter en bovendien hygiënische schoon en mogelijk zonder gebruik van schoonmaakmiddelen, dus ook nog eens goed voor het milieu. Hoe je een microvezeldoekje gebruikt is vrij eenvoudig en al onze microvezeldoeken kunnen prima ingezet worden voor dagelijks gebruik in de huishouding.

Belangrijk is dat je voldoende schone doeken ter beschikking hebt voordat je begint met schoonmaken. Het aantal dat je nodig hebt kan variëren maar als richtlijn kun je ervan uitgaan dat je met een microvezel schoonmaakdoekje ongeveer 20 minuten kunt schoonmaken. Op het moment dat alle schone vlakken gebruikt en vuil zijn neem dan een nieuw schoon exemplaar! Probeer vuile microvezeldoeken niet uit te spoelen onder de kraan, stop deze meteen bij de vuile microvezel was! Microvezels worden namelijk alleen hygiënisch schoon met een machinale wasbeurt, meer informatie hierover kun je vinden in ons blog: microvezel wasvoorschriften. 

De microvezeldoekjes droog of klamvochtig gebruiken

Zowel bij droge en klamvochtige doeken vouw je voordat je begint met schoonmaken het doekje 3x dubbel zodat er 16 schone werkvlakken ontstaan. (uitzondering, bij het poleren van (wijn)glazen en bestek de doeken niet vouwen). Werk nooit met de microvezeldoek in een prop, dit geeft niet het gewenste hygiënisch schone resultaat! Tevens is de doek gevouwen beter hanteerbaar en ligt die optimaal in de hand.

 1. Drooggebruik - De omschrijving zegt het al, hierbij gebruik je microvezeldoeken zonder toevoeging van water of schoonmaakmiddelen. Bij droogreiniging kun je denken aan; het afnemen van huisstof, nadrogen, poleren van glas, vloerwissen of zelf afnemen van wax of polijst pasta's. De mogelijkheden zijn oneindig! Voor deze toepassingen zijn diverse speciale producten verkrijgbaar zoals polijst- waxdoeken, glasdoeken, wax-doeken, microvezel en single use stofwissers en zelfs suède zachte stofdoeken.

 2. Klamvochtige reiniging
  Er zijn meerdere manieren voor het bevochtigen van microvezeldoeken. Een goede microvezeldoek heeft de juiste klam vochtigheid wanneer de doek ongeveer zijn soortelijk gewicht aan water bevat.

  PRE-WET
  de juiste vochtigheidsgraad kun je onder andere verkrijgen door bijvoorbeeld 3 doeken a 50 gram per stuk te voorzien van 150ml water. Leg de doeken in een bakje en giet het water gelijkmatig over de doeken. Rol ze vervolgens op, knijp ze goed door en laat ze ongeveer 10 minuten in het bakje of emmer liggen. Nu kun je de doeken vouwen en starten met schoonmaken.

  EMMERMETHODE
  Maak de doeken nat door ze in een emmer schoon (warm)water te leggen (of onder de kraan houden) en knijp ze vervolgens uit totdat klamvochtig aanvoelen. Nadeel van deze methode is dat de doeken niet altijd dezelfde en/of juiste klamvochtigheid hebben en tevens belastend is voor polsen en gewrichten. Om dit te ondervangen hebben wij een speciale microvezel wringer op emmer in ons assortiment. Bij gebruik van deze wringeremmer verkrijg je altijd de juiste vochtigheidsgraad en zorgt bovendien voor minder lichamelijke belasting.

  SPRAY AND WIPE
  Een handige en doeltreffende methode! Voor de spray methode vul je een sprayflacon met koud water en stel je de spraykop in op nevel/mist. Spuit nu een vlak van een gevouwen microvezeldoek klamvochtig of spray rechtstreeks op het oppervlak om het vervolgens schoon te vegen. Na gebruik de doeken in de was en altijd de flacon legen.Schoonmaken met microvezeldoeken in het kort

 1. Vouw het microvezeldoekje drie maal dubbel zodat er zestien schoonmaakvlakken ontstaan
 2. Droog of gebruiken op de juiste vochtigheidsgraad
 3. Neem de doek ter hand en maak met draaiende bewegingen onder normale druk schoon
 4. Merk je dat de reinigende krachten minder worden neem dan een schoon vlak en dit herhalen totdat alle schone vlakken gebruikt zijn
 5. Vuile doeken niet uitpoelen en hergebruiken maar direct machinaal wassen.

Uitspoelen heeft namelijk geen enkele zin, het reinigen van schoonmaakdoeken dient te gebeuren in de wasmachine (zie hiervoor ons item microvezel wasvoorschriften). Indien de schoonmaakklus nog niet geklaard is neemt u een schone doek en herhaal de bovenstaande stappen.

Om rekening mee te houden!

Delicate oppervlakken - Maak kwetsbare oppervlakken zoals (tv)schermen, hoogglans keukens en andere krasgevoelige voorwerpen uitsluitend schoon met ongebruikte gewassen microvezeldoekjes. Voorkom zo eenvoudig krassen door opgenomen vuil dat tussen de microvezels kan zitten.

Huisstof - Bij stoffige oppervlakken is het raadzaam huisstof eerst te verwijderen met een van onze microvezel stofdoeken (droog gebruik) zodat bij het klamvochtig reinigen de doeken langer schoon blijven en beter hun werk doen.

Nieuwe microvezelproducten wassen -  Deze wassen voor eerste gebruik machinaal wassen om eventuele productie resten te verwijderen. Let op met donkere kleuren, deze de eerste keren part wassen om uitbloeding op lichte kleuren te voorkomen.

Gebruikte doeken - Deze direct machinaal wassen. Indien dit wordt uitgesteld dan de doeken (hangend) laten drogen om rotting en bacteriën vorming te remmen zodat een lange levensduur gegarandeerd is. Let wel, goedkoop is duurkoop, onze premium microvezeldoeken werken erg prettig en verdienen zich zelf terug.

Schoonmaakmiddelen
Het gebruik van schoonmaakmiddelen is niet nodig, schoon leiding water geeft een schoon en streeploos resultaat. Indien je toch schoonmaakmiddel gebruikt, let er dan op dat het geschikt is voor gebruik in combinatie met microvezelproducten. Zeker niet over doseren, meng nooit meer dan de hoeveelheid zoals aangegeven op het etiket. Bovendien adviseren wij te kiezen voor een schoonmaakproduct met Ecolabel!

Neweco Microvezel Schoonmaakdoekjes eenmaal geprobeerd, voor altijd gewaardeerd!

Tags

Nieuwsbrief

Taal
Valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €20,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen!