Menu
EUR
Auto wassen met microvezeldoeken

Auto wassen met microvezeldoeken

Was je auto volgens onderstaande stappen voor het beste resultaat

Afspoelen:
Spoel met schoon water vuil en stof van je auto.

Deursponningen:
Reinig vervolgens eerst de deursponningen met bijvoorbeeld de zwarte microvezeldoek soft zodat er later geen vuil meer uitloopt bij het afspoelen.

Velgen:
Reinig nu je velgen met wederom het zwarte microvezeldoekje en/of voor de moeilijk bereikbare plaatsen een velgen borstel (neem hierbij een emmer met voldoende schoon water).

Bij sterk vervuilde velgen kun je eventueel gebruik maken van een velgenreiniger. Spuit een velg in en laat de vloeistof even inwerken, voordat je de velg gaat poetsen, spuit je alvast de tweede velg in. Op het moment dat je een velg klaar hebt spuit je deze meteen af met schoon water. Herhaal deze stappen totdat al je velgen schoon zijn.

Carrosserie wassen:
Stap 1, 2 en 3 doorlopen? Dan ben je nu klaar om de carrosserie te gaan poetsen.

Maak hierbij gebruik van twee emmers schoon water, met eventueel in een emmer de autoshampoo van je keuze, en was de auto met bijvoorbeeld de rode microvezel scratch-safe doek of een microvezel auto washandschoen.

Haal de microvezeldoek of handschoen door de emmer met shampoo en was vervolgens de auto van boven naar beneden. Voordat je de doek of washandschoen wederom door de emmer met shampoo haalt spoel je deze eerst uit in de emmer met enkel water. Door volgens een twee emmer met grit guard systeem te werken blijft de emmer met shampoo langer vrij van vervuiling, op die manier reduceer je de kans op krassen door vervuild water.

Bij het autowassen deel je de auto op in vlakken, eerst het dak, vervolgens rondom de raampartijen, dan de motorkap en als laatste rondom de zijkanten die je eveneens opdeelt in twee helften waarvan de onderste het laatste.

Naspoelen:
Neem de tuinslang en haal de spuitkop eraf, spoel vervolgens de auto af van boven naar beneden met een zachte straal. Doordat je de auto op deze manier afspoelt loopt het water makkelijker van de carrosserie en blijven er nagenoeg geen druppels achter.

Afdrogen:
Na het naspoelen wacht je even totdat je ziet dat de auto langzaam begint te drogen. (dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en temperaturen) voordat je begint met het afdrogen van de auto. Neem hierbij enkele droge microvezel doeken, bijvoorbeeld onze microvezeldoek soft large zwart of maak gebruik van onze speciale microvezel droogdoek Mammoet. Werk hierbij eveneens van boven naar beneden en volg hierbij de stroomlijn van de auto.

De ramen kun je het best nadrogen met speciale dicht geweven microvezel glas- ramendoeken van Neweco, door de fijne structuur van deze doeken drogen de ramen streeploos op indien gewenst kun je hierbij gebruik maken van een glasreiniger maar dit is niet noodzakelijk.

Vergeet niet de deuropeningen en achter de tankdeksel te drogen zodat er later geen water druppels over de carrosserie druipen.

Waxen:
Als je de auto voorziet van een wax laag dan is onze waxy buffingdoek de beste microvezeldoek om wax af te nemen en te buffen (opwrijven). Deze doek is  dik en zacht en door de speciale afboording krasveilig.

Het resultaat zal verbijsterend zijn, je auto is stralend schoon en zonder strepen

Poetsdoeken reinigen:
Om de duurzaamheid en kwaliteit van uw microvezeldoeken te garanderen adviseren wij om na het autopoetsen gebruikte doeken te machinaal te wassen. Gebruik hierbij geen wasverzachter of 3-in-1 wasmiddel, een klein scheutje vloeibaar wasmiddel is voldoende of overweeg onze speciale Neweco Microwash (verkrijgbaar in 1 en 5 liter verpakkingen). Op deze manier wordt het vuil uit de microvezels verwijderd dat schadelijk kan zijn voor uw lak, zo poetst u dus altijd met schone microvezel materialen. Laat de microvezeldoeken het liefst op natuurlijke wijze drogen (hangend) zodat de doeken klaar zijn voor de volgende wasbeurt. Microvezel wasvoorschriften

Microvezeldoeken voor auto wassen kopen

Tags

Nieuwsbrief

Taal
Valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €20,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen!